miercuri, martie 21, 2007

Brand de...oras?!

Ma gandeam zilele astea din nou la chestia cu brandul de tara si cu fabulospiritul (pe care il sustin in continuare, chiar daca nu este ideea perfecta totusi are potential...) si ma gandeam in felul urmator...Un brand de tara trebuie sa fie gandit dinspre interior spre exterior, right? Si cum fabulospiritul este o chestie (o nebuloasa mai exact care inca nu s'a concretizat in ceva palpabil) care are in vedere oamenii si nu relieful sau altceva, e cam greu sa analizezi spiritualitatea si fabulozitatea fiecarui roman (cica sunt vreo 20 de milioane)...asa ca pana sa facem afirmatii despre cum sunt romanii propun urmatoarea chestiune:

Am observat ca oamenii se deosebesc foarte mult in functie de zona in care locuiesc..ardelenii sunt foarte diferiti de moldoveni care la randul lor sunt foarte diferiti de olteni samd...de fapt, oamenii difera de la oras la oras si de la sat la sat, ca sa nu mai zic ce diferente sunt intre cei de la sat si cei de la oras...de acord?

Poate ca un brand de tara mai realist ar fi daca s'ar incerca mai intai sa se realizeze un brand pentru orasele din Romania (ca sa nu zic toate localitatile pentru ca ar dura o vesnicie...) si apoi sa incercam sa vedem ce naiba avem cu totii in comun de ne face "romani" si nu elvetieni sau japonezi... de fapt, deja exista o pozitionare in mintea oamenilor chiar daca nu este si oficiala. De exemplu Alba Iulia este orasul Marii Uniri, Timisoara este locul unde a inceput revolutia, Sibiul este mai nou o capitala culturala etc...

Si nu am fi singurii...de exemplu prin State exista chestia asta si se extinde pana la micile orasele...astfel, daca o sa aveti vreodata ocazia sa mergeti pe Route 66 o sa vedeti o gramada de indicatoare de genul "catre orasul X, orasul cu cea mai mare aluna din lume" sau " orasul Y, pit-stopul farfuriilor zburatoare"... oare noi ce am putea scrie pe indicatorul "spre Baicoi"??

Etichete: ,

2 Comments:

Anonymous Anonim a zis...

imi schimbi si mie linkul din blogroll pli ? ;;) mersi

3:16 p.m.  
Anonymous Anonim a zis...

Acum intreb si eu, mai in gluma sau mai in serios, banatenii, muntenii si dobrogenii unde i-ai uitat in enumerarea de diferente? :D

De fapt, exista orase care incearca sa-si faca branduri prin site-uri tinere si frumoase: orasulsuceava.ro (un proiect foarte frumos dpdv vizual), bucurestiul are vreo 2 proiecte dedicate, dar nu retin acum url-uri, iasi-ul are, botosaniul are (cred ca moldova e cea mai tare din punctul asta de vedere), mai vazusem ceva despre cluj si oradea... Timisoara in schimb cred ca ma asteapta pe mine sa-i dedic ceva :))

5:20 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home